Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Το μονοπάτι του πολέμου
Βρισκόμαστε έμπροσθεν της οικίας της κακής μάγισσας, ήτοι την ανακατασκευαζόμενη βιβλιοθήκη, του Ιονίου Παν/μιου ΑΕ(I). Η ζαχαρένια πρόσοψη είναι όλη φαγωμένη. Τα Χρώματα του Πολέμου –χρώματα ζαχαροπλαστικής– έλαβαν φέτος για πρώτη φορά μέρος, προσδίδοντας ξεχωριστή γεύση, στις, πια καθιερωμένες, εκτεταμένες πολιτικές ζυμώσεις που έλαβαν χώρα στα περιθώρια των εκδηλώσεων τίμησης της επετείου της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου – ηχεί κάπως παράταιρο, είναι αλήθεια, δεν βρίσκετε, αγαπητή μου, ένα ακόμη βούτημα με το τσάι σας; Αρτοκλασίες. Το σώμα της πορείας κόπηκε μετά από διαπληκτισμούς και αψιμαχίες. Ψωμί και αλάτι. Ξύδι. Είμαστε η μαγιά ενός νέου κινήματος!


[Υ.Γ: Το έργο μας που ακολουθεί θυμίζει το Blair Witch Project κατά το ότι περιλαμβάνει ένα σκοτεινό δάσος και μια μάγισσα. Και επειδή έχει στη φαρέτρα του πολύ μέτριες, ασταθείς και σκοτεινές λήψεις, αν και είναι η προχειρότητα στη δική μας περίπτωση απολύτως ανεπιτήδευτη. Έτσι οι όποιες ομοιότητες σταματούν εδώ. Γι’ αυτό μη φοβηθείτε να ακολουθήσετε Το Μονοπάτι του Πολέμου, εγγυώμεθα γι’ αυτό, είναι άξιο να το διαβεί κανείς μέχρι τέλους].


Path of war - Το μονοπάτι του πολέμου from xromatatoupolemou on Vimeo.

Το μονοπάτι του πολέμου

Το σύνθημα ηχεί σαν πολεμική ιαχή –> «Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!» –> Βροντερός ενθουσιασμός ξεσπά σαν τη βοή –> των υδάτων –> Παραδόξως είναι η στιγμή –> που η πορεία επιστρέφει στο ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε –> Κι όμως δεν πηγαίνουμε –> κόντρα στο ρεύμα–> Οι φόβοι παρασύρθηκαν και σκορπίστηκαν –> καταναγκασμός προς επανάληψη –> Για να αποφευχθεί και τούτη τη φορά η απευκταία εξέλιξη –> προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος –> θα επιληφθούμε του θέματος –> για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της διασάλευσης του –> της αμφισβήτησης του ψευδοκυκλικού χρόνου του εμπορεύματος –> ημείς θα διασφαλίσουμε την ανεύρεση του δρόμου της επιστροφής –> αντί της κλοπής από το δέντρο της γνώσης η μπισκοτένια πρόσοψις –> «το Πολυτεχνείο», νέο ψωμί για τοστ –> Για να μην χαθούν στο αφιλόξενο δάσος τα φτωχά παιδιά του ξυλοκόπου –> εκεί όπου οδηγήθηκαν από την αντιλαϊκή πολιτική –> της κυβέρνησης του μνημονίου της Ε.Ε και της συνθήκης του Μάαστριχτ –> Του ευρωμονοδρόμου –> ενός δρόμου σπαρμένου με Ευρώ –> Κάνουμε όλοι τέχνη του δρόμου –> Ζήτω η ξύλινη γλώσσα –> ξύλινα σπαθιά και δόρατα –> η γριά έτοιμη για ξεφούρνισμα –> Το σύνθημα ηχεί σαν πολεμική ιαχή:


[full circle & cull de sac]


ΨΩΜΙ – ΨΩΜΙ – ΨΩΜΙ


Δ Ω ΡΕ ΑΝ Σ Ι Τ Ι Σ Η Κ Α Ι ΣΤΕ Γ Α ΣΗ Γ Ι Α Ο Λ Α ΤΑ Π Α Ι Δ Ι Α –> Ω Σ Π Ο Υ Ν Α Π Α ΧΥ Ν Ο Υ ΝΕ Γ Ι Α Τα Κ Α ΛΑ –> ΣΤ Ο Σ Ο Κ Ο Λ ΑΤΕ ΝΙ Ο Σ Π Ι ΤΙ Τ Η Σ Κ Α ΚΙ Α Σ Μ Α Γ Ι ΣΣ Α σ !Χάνσελ και Γκρέτελ

–> Τα Χρώματα του ΠολέμουSilver Jews - Candy Jail